Uusi auto netistä – omaksi vai leasingsopimuksella?

Kun kuluttaja on ostamassa autoa netistä, helpot ja kattavat online-palvelut ovat avainasemassa ostopäätöstä tehtäessä. Autoleasing vastaa asiakkaiden yhä vaativampaan makuun: autosta saadaan jo harkintavaiheessa mahdollisimman kokonaisvaltainen kuva, jopa ilman koeajoa.

Kun harkitset uuden auton ostamista verkosta, kartoita ensin, millaista matkaa ja miten usein autolla ajat

Koronapandemia on vahvistanut suomalaisten halukkuutta auton hankintaan. Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja alle 30-vuotiaiden keskuudessa pohditaan tänä ja tulevana vuonna oman auton ostamista. Julkisen liikenteen välttämisen lisäksi syynä on esimerkiksi toive matkustaa kotimaassa. Käänne on kiinnostava, sillä millenniaalien ja sitä nuoremman z-sukupolven arvopohjan on ajateltu tulevaisuudessa perustuvan jakamistaloudelle – autoa ei välttämättä tarvitsekaan omistaa itse. Lisäksi yhä useampi auto ostetaan nykyisin netistä – erityisesti juuri nuoremman väestön keskuudessa.

Tärkeintä ennen auton hankintaa on kartoittaa, mihin tarpeeseen auto ostetaan. Ajetaanko autolla pitkää matkaa maantiellä vai ovatko matkat enimmäkseen lyhyitä taajama-ajoja? Hurahtaako moottori käyntiin päivittäin vai muutaman kerran kuukaudessa? Ahkeralle pitkän matkan autoilijalle diesel on taloudellinen vaihtoehto, kun taas pikaisten pyrähdysten kaupunkikuski hyötyy paremmin sähkö- tai bensiiniautosta.

Auton kokonaiskustannuksiin vaikuttavat eniten kulutus ja jälleenmyyntiarvo. Yksityisleasing on järkevä vaihtoehto erityisesti jälleenmyyntiarvosta huolehtivalle, sillä riski arvonalenemasta siirtyy rahoittajalle.

 

Ostaako auto netistä vai autoliikkeestä?

 

Verkosta ostaminen on nykyisin suosittua, eikä suotta – ostaakseen lähes minkä tahansa tuotteen, kuluttajan ei tarvitse poistua kodistaan laisinkaan. Myös suurempien hankintojen tekeminen, kuten auton ostaminen verkosta on yleistynyt huomattavasti viime vuosina. Jo harkintavaiheessa ostaja voi saada kattavan kuvan, erityisesti tutuista brändeistä, pelkästään verkon välityksellä.

Voit hankkia auton netistä huolettomasti ja vaivattomasti myös leasingsopimuksella. Valitset itsellesi sopivan kuukausimaksuerän, merkin ja käyttövoiman. Varustat auton tarpeitasi vastaavaksi ja vahvistat tilauksen. Autoleasingin autot ovat aina uusia. Halutessasi voit koeajaa auton ennen ostopäätöstä tai se voidaan toimittaa sinulle kotiovelle ilman, että sinun täytyy vierailla liikkeessä.

Autovalikoimaa päivitetään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden toiveita. Mikäli et löydä valikoimastamme sinulle mieluisaa mallia, ota yhteyttä ja teemme tarjouksen toivomastasi autosta.

 

 

Ajoneuvon ostaminen verkosta on pääsääntöisesti melko huoletonta. Palveluntarjoajissa kannattaa kuitenkin suosia kotimaista, sillä ulkomailla ja ulkomaisissa verkkokaupoissa tehdyt ostokset eivät ole suomalaisen kuluttajansuojan piirissä. Monissa EU-maissa esimerkiksi matkamittaritietojen manipulointi ei ole laissa säädeltyä, jolloin ostajaa voi tulevaisuudessa odottaa ikävä yllätys. Muistathan myös, että ostaessasi auton verkosta, sinulla on etämyyntiin perustuva 14 vuorokauden palautusoikeus.