Leasingautoilu on huoletonta sekä autoilijalle että matkustajille.

Usein kysyttyä

Olemme koonneet valmiiksi vastauksia asiakkaiden usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ennen sopimusta

 • Pitääkö olla Nordean asiakas, jotta voin tilata auton verkkokauppanne kautta?

  Ei tarvitse, kuka tahansa voi tilata auton tästä verkkokaupasta.

 • Olen jo Nordea Pankin asiakas, hyödynkö siitä jotenkin?

  Nordean Premium-asiakkaana saat henkilökohtaisen koodin käyttöösi, jolla saat tilauksen yhteydessä ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi valitsemasi auton kuukausivuokrasta (pl. kuukauden auto kampanjat).

 • Mikä on NF Fleet?

  Autoleasing-palvelun tuottaa NF Fleet Oy, joka on Nordea Financen ja ALD Automotiven yhteisyritys. NF Fleet Oy:llä on pitkä kokemus leasing-palveluiden tarjoamisesta yrityksille ja nyt ensiluokkaisesta palvelusta pääsevät nauttimaan myös yksityishenkilöt. Voit tutustua NF Fleetin toimintaan tarkemmin osoitteessa nffleet.fi

 • Paljonko auton yksityisleasing maksaa?

  Autoleasingissä hinnoittelu perustuu kiinteähintaisiin kuukausieriin, eikä sinun tarvitse huolehtia käsirahasta tai viimeisestä suuremmasta maksuerästä. Kuukausimaksu on helppo budjetoida talouden kokonaismenoihin.

  Kiinteä kuukausihinta sisältää kattavasti kaiken autoiluun tarvittavan; uuden leasingauton, määräaikaishuollot ja tekniset korjaukset, kesä ja talvirenkaat, renkaiden kausivaihdot ja uusinnat sekä sijaisauton määräaikaishuollon ajaksi.

  Verkkokaupassamme voit myös liittää autosi kuukausimaksuun NF Fleet Täysvakuutuksen (liikenne- ja kaskovakuutus). Tämän jälkeen ainoastaan polttoaineet, pesut, ajoneuvovero sekä vakuutuksen omavastuuosuus eivät kuulu pakettiin.

  Jos et ole valinnut NF Fleet Täysvakuutusta, sinun tulee huolehtia myös vakuutuksesta erikseen.

  Lopulliseen hintaan vaikuttavat sopimuksen pituus ja ajokilometrien määrä vuokrakaudella. Voit laskea itsellesi sopivan kokonaisuuden helposti verkkokaupan autovalikoimasta.

 • Onko muita kustannuksia, jotka tulevat kuukausimaksun lisäksi erikseen maksettavaksi?

  Auton kuukausivuokran lisäksi maksat vuotuisen ajoneuvoveron (Traficom) sekä polttoaine- ja pesukustannukset.

  Mikäli liität sopimukseesi NF Fleet Täysvakuutuksen (liikenne- ja kaskovakuutus), maksat myös vakuutuksen kätevästi autosi kuukausimaksun yhteydessä. Tässä tapauksessa vastaat ainoastaan vakuutuksen omavastuuosuudesta erikseen.

  Mikäli haluat ottaa leasingautoosi vastaavan vakuutuksen jostain muusta vakuutusyhtiöstä, sinun tulee hoitaa vakuutusmaksu erikseen. Lisäksi vastaat ko. vakuutuksen omavastuuosuudesta.

  Lue lisää vuokrausehdoista, kohta 4.

 • Kuinka tilaan auton Autoleasing-verkkokaupasta?

  Leasingauton tilaaminen on helppoa ja yksinkertaista:

  • Valitse haluamasi automalli ja väri
  • Valitse elämäntilanteeseesi sopiva sopimusaika ja -kilometrit
  • Valitse tarvitsemasi lisävarusteet ja -palvelut
  • Täytä luottohakemus
  • Tunnistaudu oman pankkisi tunnuksilla

  Myönteisen luottopäätöksen saatuasi, voit allekirjoittaa sopimuksen sähköisesti, jonka jälkeen tilaamme auton ja sovimme luovutusajankohdasta kanssasi.

 • Onko yksityisleasing kalliimpaa kuin oman auton ostaminen?

  Kun huomioi kaikki autoiluun liittyvät kustannukset, on yksityisleasing hyvin kilpailukykyinen ja riskittömämpi vaihtoehto verrattuna auton omistamiseen ja käyttöön.

  Hintoja vertailtaessa sinun kannatta huomioida kaikki autoon liittyvät kustannukset. Auton hankintaan on tarjolla monenlaisia ratkaisuja, mutta usein auton ylläpitoon liittyvät kustannukset unohdetaan kuluja mietittäessä. Nämä ylläpitokustannukset on huomioitu Autoleasingin kiinteissä kuukausierissä, eikä auton arvon alenemisesta tarvitse murehtia.

 • Mitä jos en löydä etsimääni autoa tai sopivaa lisävarustepakettia verkkokaupan valikoimasta?

  Jos et löydä toiveautoasi valikoimastamme tai haluat itse määritellä lisävarusteet, voit pyytää tarjouksen toiveidesi mukaan täältä.

 • Mitä myönteisen luottopäätöksen saaminen edellyttää?

  Luottopäätösten osalta hyödynnämme Suomen Asiakastieto Oy:n tekemää luottoanalyysiä. Myönteisen luottopäätöksen saamiseksi sinulla ei saa olla muun muassa olla voimassaolevia maksuhäiriömerkintöjä.

 • Kuinka nopeasti voin saada verkkokaupasta tilatun auton käyttööni?

  Verkkokaupasta tilattujen autojen normaali toimitusaika on 2-6 kuukautta, mutta se voi muuttua automaahantuojan toimitustilanteesta riippuen. Saat alustavan toimitusajan aina tilauksen yhteydessä.

 • Kuinka vaihdan nykyisen autoni Autoleasing-sopimukseen?

  Mikäli haluat vaihtotarjouksen nykyisestä autostasi uuden Autoleasing-sopimuksen yhteydessä, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

  Ota yhteyttä

 • Ovatko Autoleasingin autot uusia autoja?

  Kaikki verkkokaupasta tilattavat Autoleasingin autot ovat uusia.

 • Mitä jos ajan enemmän kuin 30 TKM vuodessa?

  Verkkokaupassa on valmiiksi tarjolla vain yleisimmät vuotuiset kilometrit. Jos ajat enemmän kuin 30 000 kilometriä vuodessa, laskemme sinulle tarjouksen erikseen. Kerro meille kilometritoiveesi.

 • Milloin saan verkkokaupasta tilaamani auton?

  Auton jälleenmyyjä on sinuun yhteydessä auton luovutuksen tarkasta ajankohdasta kun auto on saapunut autoliikkeeseen. Tarvittaessa voit olla yhteydessä myös asiakaspalveluumme.

 • Mistä voin noutaa uuden autoni?

  Auto luovutetaan sinulle ensirekisteröitynä autoliikkeessä tai vaihtoehtoisesti automyyjä toimittaa sen haluamaasi kotiosoitteeseen taajama-alueilla Suomessa (pois lukien Ahvenanmaa ja saaristoalueet). Kotiintoimituksissa saattaa olla automerkkikohtaisia eroja, joista sovitaan kanssasi etukäteen. Kotiintoimitus on maksullista ostohetken hinnaston mukaisesti.

  Vuokralleottajana ja rekisteriotteeseen merkittävänä ajoneuvon haltijana sinun tulee olla auton saapuessa vastaanottamassa, tarkistamassa ja kuittaamassa auto vastaanotetuksi. Autoliikkeen edustaja käy kaikki ajoneuvoon liittyvät seikat ja lisäpalvelut kanssasi läpi, sekä antaa tarvittavan käyttökoulutuksen. Vastuu autosta siirtyy sinulle vastaanoton yhteydessä. Mikäli sinua ei tavoiteta, autoliikkeen edustaja ei ole velvollinen luovuttamaan autoa.

  Mikäli tilaat auton Ahvenanmaalle tai saaristoalueille, tulee sinun ensin olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jolloin varmistamme, onko toimitus mahdollinen ja aiheuttaako se lisäkustannuksia.

 • Kuinka paljon autolla voi ajaa sopimuskauden aikana?

  Sopimuskilometrit ovat maksimissaan 30 000 km/vuosi, eli kahden vuoden sopimusajalla voit ajaa 60 000 km, kolmen vuoden sopimusajalla 90 000 km ja neljän vuoden sopimusajalla 120 000 km. Ylikilometreistä veloitetaan 0,2 €/km, mutta sopimukseen sisältyy 5 % puskuri ylikilometrien varalle. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi neljän vuoden sopimusajalla et joudu maksamaan ylikilometreistä sopimuksen lopussa, mikäli ajettu määrä ei ylitä 126 000 kilometriä.

 • Mitä jos sähköinen tunnistautuminen tai sähköinen allekirjoitus ei toimi?

  Täytettyäsi luottohakemuksen saat sähköpostiisi viestin ja linkin sen varalle, että yhteys esimerkiksi katkeaa teknisten ongelmien vuoksi. Muista myös sallia selaimellasi evästeet ja yritä sitten pankkitunnistusta ja allekirjoitusta uudestaan. Mikäli kohtaat ongelmia, ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

 • Onko verkkokaupassa tekemäni Autoleasing-sopimus sitova?

  Verkkokaupassa allekirjoittamasi sopimus on sitova, mutta sinulla on 14 päivän peruutusoikeus Autoleasing-sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Mikäli haluat käyttää peruuttamisoikeuden, ilmoita NF Fleetin asiakaspalveluun tiedot tilauksesta (tilauspäivä sekä auton merkki & malli), nimesi ja osoitteesi sekä halustasi peruuttaa sopimus yksiselitteisellä tavalla kirjallisesti (esimerkiksi postitse tai sähköpostilla). Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää tilausvahvistuksen mukana olevaa peruuttamislomaketta. Peruutusilmoitus on tehtävä viimeistään 14 vuorokauden kuluttua sopimuksen allekirjoittamisesta, kuitenkin niin että jos peruuttamisajan viimeinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, voit tehdä ilmoituksen vielä ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

 • Täytyykö minun ottaa oma autovakuutus?

  Autoleasing-autossa tulee aina olla voimassa oleva vakuutus.

  Verkkokaupassamme voit helposti liittää Autoleasing-sopimukseesi NF Fleet Täysvakuutuksen, joka sisältää sekä liikennevakuutuksen että kaskovakuutuksen. Näin myös vakuutus hoituu kätevästi Autoleasing-kuukausimaksun yhteydessä.

  Halutessasi voit myös ottaa vastaavan vakuutuksen erikseen jostain muusta vakuutusyhtiöstä. Silloin vain ilmoitat vakuutusyhtiösi nimen verkkokaupassa tilausta tehdessäsi.

 • Mitä NF Fleet Täysvakuutus kattaa?

  NF Fleet Täysvakuutus sisältää lakisääteisen liikennevakuutuksen, sekä kaskovakuutuksen.

  Liikennevakuutus kattaa liikennevakuutuslain säännösten mukaisesti moottoriajoneuvon käytöstä liikenteessä aiheutuvat omaisuus- ja henkilövahingot. Liikennevakuutuksessa noudatetaan vakuutusyhtiön yleisiä liikennevakuutusehtoja.

  Kaskovakuutus sisältää kolarointi-, hirvivahinko-, palo-, varkaus-, ilkivalta-, lasi-, autopalvelu-, oikeusturvavakuutuksen sekä laajennetun uusarvoedun.

  NF Fleetin Täysvakuutus on bonukseton ja ajoneuvokohtainen. Vakuutusmaksusta ei myönnetä pysyvyys-, maksutapa- eikä seisonta-ajan alennusta. Vahinkotapauksissa noudatetaan seuraavia omavastuita:

  • Kolarointi-, hirvi-, palo-, varkaus-, ilkivalta- ja lasivahingot 500 €
  • Lasivakuutuksen omavastuu on 0 €, mikäli vaurio on korjauskelpoinen.
  • Oikeusturvavakuutuksessa omavastuu on 15 % oikeudenkäyntikuluista, kuitenkin vähintään 200 €.

  Lue NF Fleetin Täysvakuutuksen kuvaus ja ehdot.

 • Mitä tapahtuu kertyneille bonuksille vakuutuskauden jälkeen?

  Vakuutukseen ei sovelleta bonusjärjestelmää, mikä tarkoittaa sitä että bonuksia ei kerry.

 • Mitä sopimusvuokraan sisältyy?

  Alta voit tarkistaa mitä kaikkea Autoleasing-verkkokaupasta tilatun auton vuokraan sisältyy sovitun ajokilometrimäärän, arvonlisäveron, ennakkorekisteröintimaksujen ja normaalista kulumisesta aiheutuneiden teknisten korjausten lisäksi.

  • liikennevakuutus *
  • kaskovakuutus *
  • kaikki määräaikaishuollot
  • sijaisauto määräaikaishuoltojen ajaksi
  • pientarvikkeet (esim. pyyhkijänsulat ja polttimot huollon yhteydessä)
  • auton öljyt ja jäähdytysnesteet (huollon yhteydessä), ei koske sähköautoja
  • huoltojen ulkopuoliset tekniset korjaukset
  • kesärenkaat vanteineen
  • talvirenkaat vanteineen
  • renkaiden vaihdot ilmoitetuilla yhteistyökumppaneilla
  • renkaiden uusinta ilmoitetuilla yhteistyökumppaneilla
  • katsastukset yhtiön hyväksymissä katsastustoimipaikoissa
  • tiepalvelu 24/7
  • kaikki autoon liittyvät rahoituskustannukset

  * Mikäli olet valinnut autosi kuukausimaksuun liitettäväksi NF Fleet Täysvakuutuksen (liikennevakuutus + kaskovakuutus).

  Katso sopimusehdot kokonaisuudessaan täältä.

 • Mitä sopimusvuokraan ei sisälly?

  Autoleasing-verkkokaupasta tilatun auton vuokraan ei sisälly:

  • polttoaineet
  • puhtaanapito ja vahaukset
  • hinaukset ja kuljetukset
  • sopimukseen kuulumattomien lisävarusteiden asennukset, korjaukset ja poistot
  • kolari- ym. vauriot, henkilö- tai omaisuusvahingot tai vahingot, jotka saattavat syntyä ajoneuvon seisauksesta, riippumatta seisauksen syistä, sekä omavastuut, joita vakuutukset eivät kata
  • sakot, pysäköintivirhemaksut ym. vastaavat maksut
  • kulloinkin voimassaoleva ajoneuvovero (perusvero ja käyttövoimavero)
  • viranomaisten toimesta sopimuksen tekohetken jälkeen asetettavat lisäverot, -vakuutukset tai -maksut
  • vakuutus (liikenne- ja kaskovakuutus) mikäli et ole valinnut autosi kuukausimaksuun liitettäväksi NF Fleet Täysvakuutusta.

Sopimuksen aikana

 • Sisältyykö ajoneuvovero kuukausihintaan?

  Autoleasing-sopimus ei sisällä viranomaismaksuja, joten ajoneuvovero ei sisälly sopimukseen.

 • Mitä jos ajan autollani enemmän kuin sopimuksessa määritellyt ajokilometrit?

  Jos huomaat ajavasi enemmän kuin sopimuksessasi on määritelty, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Laskemme sinulle uuden kokonaiskilometrien mukaisen kuukausierän.

  Mikäli ajokilometrit ylittyvät, veloitetaan niistä 0,20 €/km. Palauttaessasi auton sopimuskauden päätteeksi, ajokilometrit tarkistetaan siten, että lisäveloitusta ei tule jos ne ylittyvät sopimuksella mainitusta kilometrimäärästä korkeintaan 5 prosentilla.

 • Miten auton huollot hoidetaan?

  Voit varata autollesi määräaikaishuollot normaalisti autosi huolto-ohjelman mukaisesti. Kyseisen automerkin valtuuttama huoltoliike suorittaa ilman erillisveloitusta kaikki huolto-ohjelman mukaiset huolto- ja korjaustoimenpiteet ja ohjaa laskun suoraan NF Fleetille.

  Huolto-ohjelman ulkopuoliset korjaustoimenpiteet sekä käyttövirheestä tai ulkoisesta vauriosta johtuvat korjaukset eivät kuulu sopimuksen piiriin.

  Huomasithan, että olet oikeutettu myös veloituksettomaan sijaisautoon määräaikaishuollon ajaksi (A-luokka, 1pv, max.100km/päivä). Sijaisauto tulee tilata ennakkoon NF Fleet:n asiakaspalvelun kautta. Edellä mainittuun voi olla merkkikohtaisia poikkeamia. Mikäli kuitenkin auton kokoluokka ylittyy mainitusta tai ajat esimerkiksi ylikilometrejä, veloitetaan ne sinulta jälkikäteen.

 • Kuuluvatko talvirenkaat ja kesärenkaat leasingsopimukseen?

  Sopimukseen kuuluu kesä- ja talvirenkaat sekä niiden vaihdattaminen. Renkaiden säilytys ei kuulu sopimukseen, mutta voit halutessasi tilata sen lisäpalveluna. Lue lisää renkaista.

 • Mitä mahdolliset lisäpalvelut maksavat?

  Voit tutustua lisäpalveluhinnastoon tästä linkistä.

 • Voinko lopettaa Autoleasing-sopimuksen kesken sopimuskauden?

  Autoleasing-sopimus päättyy maksuttomasti vasta sovitun vuokra-ajan jälkeen. Mikäli haluat kuitenkin irtisanoa Autoleasing-sopimuksen ennen vuokrakauden päättymistä, tulee sinun ilmoittaa siitä 30 päivää aikaisemmin ja palauttaa sitten auto NF Fleetin palautuspisteeseen.

  Ennen vuokra-ajan päättymistä puretuista sopimuksesta laskutetaan purkumaksu, sekä mahdolliset ylikilometrit ja kunnostukset. Sopimuksen purkukuluja voidaan kohtuullistaa tai jättää veloittamatta, mikäli elämäntilanteesi muuttuu radikaalisti esimerkiksi sairauden ja työttömyyden vuoksi. Katso lisää sopimusehtojen kohdasta ”Sosiaalinen suorituseste”.

 • Voidaanko sopimukseni purkaa NF Fleetin puolelta?

  NF Fleetillä on oikeus purkaa sopimus ja noutaa auto ilman irtisanomisaikaa seuraavin perustein:

  a) Vuokralleottaja on laiminlyönyt vuokran maksun kahden kuukausivuokran osalta ja jälkimmäisen kuukausivuokran eräpäivästä on kulunut 10 vuorokautta.

  b) Vuokralleottaja on laiminlyönyt ajoneuvon hoidon, ylikilometrejä koskevan ilmoitusvelvollisuuden (jos ajettu kilometrimäärä per kuukausi on huomattavasti ylittänyt sen mitä on sovittu) tai muiden sopimuksessa mainittujen velvoitteiden täyttämisen.

  c) Vuokralleottaja on hakenut yksityishenkilöiden velkajärjestelyä, asetettu konkurssiin tai on vastaavalla tavalla muutoin todettu kyvyttömäksi vastaamaan sopimusvelvoitteistaan, eikä aseta hyväksyttävää vakuutta sopimuksen täyttämisestä.

  d) Ajoneuvoa käytetään sopimuksen vastaisesti.

  Jos sopimus puretaan ennen sovitun vuokra-ajan päättymistä mukaan lukien mahdollinen sopimuksen jatkoaika, tulee vuokralleottajan maksaa NF Fleetille seuraavasti:

  a) Purkumaksu, joka on 30 prosenttia ajoneuvon palautuspäivän ja sopimuskauden päättymispäivän välisestä verollisesta vuokrasta. Korvaus on kuitenkin aina vähintään kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa.

  b) Mahdollinen ylikilometrikorvaus, joka lasketaan vertaamalla ajettua kilometrimäärää sopimuksen mukaiseen kokonaiskilometrimäärään, suhteessa kuluneeseen sopimusaikaan.

  c) Mahdollinen ajoneuvon kunnostuskorvaus, joka on aiheutunut ajoneuvon saattamisesta sen ikää ja ajokilometrimäärää vastaavaan kuntoon (ks. palautustarkastusopas).

  Ellei autoa ole palautettu vapaaehtoisesti, NF Fleetillä on oikeus itse tai viranomaisen avulla ottaa auto haltuunsa sieltä missä se tavataan. Tällöin auton takaisinottamisesta aiheutuvista kustannuksista vastaa vuokralleottaja.

 • Voinko vaihtaa autoa kesken sopimuskautta, jos autotarpeeni muuttuvat?

  Valitettavasti autoa ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden ilman edellisessä kohdassa mainittua sopimuksen purkukustannusta.

 • Kenen puoleen voin kääntyä jos minulla on ongelmia autoni kanssa?

  Tekninen palvelu auttaa sinua kaikissa auton huoltoon sekä korjauksiin liittyvissä asioissa toimistoaikoina.

  • Huollot
  • Korjaukset
  • Vakuutusasiat
  • Tekninen neuvonta

  Katso yhteystiedot tekniseen palveluun.

 • Missä katsastan leasing-autoni?

  Katsastus on sinulle maksutonta kaikissa A-Katsastus Oy:n toimipisteissä. Katsastuslasku ohjautuu suoraan NF Fleetille.

  Muistathan huolehtia että leasing-autosi on katsastettu ajoissa, sillä vastaat katsastuksista. Voit tarkastaa seuraavan katsastusajankohdan A-Katsastuksen palvelusta omalla rekisterinumerollasi.

 • Missä vaihdan renkaat?

  Sopimukseesi kuuluu sekä kesä- että talvirenkaat, renkaiden vaihdattaminen kesä- ja talvikaudella sekä normaalista kulumisesta aiheutuvat renkaiden uusinnat. Renkaanvaihdot suoritetaan Euromasterin tai Vianorin rengaspisteissä.

  EUROMASTER
  Euromaster ajanvaraukseen

  VIANOR
  Vianorin ajanvaraukseen

 • Koska renkaanvaihto pitää tehdä?

  Talvirenkaita tulee käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäis-maanantaita seuraavaan maanantaihin ja aina sääolosuhteiden niin vaatiessa.

  Talvirenkailla kannattaa ajaa niin kauan, kun yöpakkasia on tiedossa. On myös hyvä huomioida alueellisesti vaihtelevat sääolosuhteet. Renkaiden kausivaihdon kanssa ei kannata kiirehtiä etenkään silloin, jos suunnitelmissa on automatka pohjoiseen.

 • Koska renkaat pitää uusia?

  Renkaiden kunto kannattaa tarkistuttaa renkaanvaihdon yhteydessä. Myös rengaspaineita tulee seurata säännöllisesti. Määräyksissä edellytetään talvirenkailta vähintään 3,0 mm urasyvyyttä rengaskuvion pääurien leveydeltä. Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on oltava vähintään 1,6 mm.

  Rengassarjojen uusimiset hoituvat renkaanvaihdon yhteydessä, mikäli siihen on tarvetta. Ilmoita mahdollisesta rengassarjan uusimisesta ajanvarausta tehdessäsi. Rengasliikkeet pyytävät hyväksynnän vielä renkaiden uusimiseen NF Fleetin Teknisestä palvelusta.

 • Mitä teen jos auto jättää tielle?

  Tiepalvelumme auttaa sinua, oli syy matkan keskeytymiseen mikä tahansa. Ilmoituksesi jälkeen palvelukeskus ottaa järjestääkseen kaikki tarvittavat asiat. Sinun ei siis tarvitse muuta kuin soittaa palvelukeskukseen ja apu tulee paikalle. Tiepalvelun palvelukeskus päivystää 24 h/vrk vuoden jokaisena päivänä.

  Tiepalvelun yhteystiedot löydät täältä.

  Mikäli leasingautolla on voimassaoleva erillinen maahantuojan tai valmistajan tarjoama tiepalvelu, tulee tätä käyttää ensisijaisesti. Tiedot löytyvät auton käyttöohjekirjasta.

 • Voinko ajaa ulkomaille Autoleasing-autollani?

  Voit hyvin matkustaa autolla ulkomaille, mutta sinun tulee huomioida muutamia asioita.

  Jos matka on Pohjoismaiden (Islanti, Norja, Ruotsi, Tanska) ulkopuolelle, tarvitset maastavientiluvan. Maastavientilupia voidaan myöntää enintään kolmeksi (3) kuukaudeksi kerrallaan. Toistaiseksi emme myönnä maastavientilupia Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

  Tarvitset paperisen rekisteriotteen teknisen osan aina kun matkustat Suomen ulkopuolelle tai Ahvenanmaalle. Rekisteriotteen teknisen osan voit hankkia Trafin sähköisestä palvelusta tästä linkistä tai katsastustoimipaikalta. Auton rekisteröintitodistuksen teknisen osan voi tulostuttaa katsastusasemalla asioiva henkilö, joka on merkitty auton omistajaksi tai haltijaksi

  Saat maastavientiluvan seuraavasta osoitteesta: asiakaspalvelu@nffleet.com. Ilmoita viestissä: nimesi, auton rekisterinumero, matkustuskohdemaa, matkustusajanjakso sekä maastavientiluvan toimitusosoite. Saat pian sähköpostissa maastavientiluvan. Huomioithan, että veloitamme maastavientiluvasta maksun voimassa olevan palveluhinnaston mukaisesti.

  Muista myös Green Card

  Green Card eli todistus kansainvälisen liikennevakuutuksen voimassaolosta on suositeltavaa ottaa mukaan aina, kun automatka suuntautuu Pohjoismaiden ulkopuolelle. Green Card on pakollinen seuraavissa maissa: Albania, Azerbaidžan, Bosnia ja Hertsegovina, Israel, Iran, Makedonia, Marokko, Moldova, Montenegro, Tunisia, Turkki, Ukraina, Valko-Venäjä ja Venäjä. NF Fleet Täysvakuutukseen ei toistaiseksi myönnetä Green Cardeja Ukrainaan, Valko-Venäjälle tai Venäjälle.

  Mikäli leasingautosi on vakuutettu NF Täysvakuutuksella, voit pyytää Green Cardin osoitteesta: axa@crawco.fi. Muussa tapauksessa tilaa Green Card omalta vakuutusyhtiöltäsi. Lisätietoja Green Cardista saat Liikennevakuutuskeskukselta.

  Tutustuthan ennen matkaa maakohtaisiin liikennesääntöihin ja muihin vaatimuksiin, sillä vastaat siitä, että ajoneuvo ja sen käyttö on maakohtaisten lakien mukainen. Lisätietoja auton maastaviennistä ja ulkomailla matkailusta löydät esimerkiksi Euroopan komission verkkosivuilta.

  Jäikö jotain epäselväksi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua arkisin numerossa 010 404 505.

 • Miten toimin kolaritilanteessa?

  Vahinkopaikalle tulee hälyttää poliisi, mikäli liikennevahinkoon on osallisena toinen osapuoli. Liikennevahingoissa syyllinen osapuoli tekee vahinkoilmoituksen omaan vakuutusyhtiöönsä.

  Mikäli sopimukseesi on liitetty NF Fleet Täysvakuutus, voit täyttää vahinkoilmoituksen sähköisesti tästä linkistä. Lisätietoja vahinkoilmoitukseen liittyen saat NF Fleetin yhteistyökumppanilta InCar Oy:ltä: vahinkoilmoitus@incar.fi.

  Mikäli sopimukseesi ei ole liitetty NF Fleet Täysvakuutusta, tee vahinkoilmoitus omaan vakuutusyhtiöösi.

  Jos auto on ajokelvoton soita Tiepalveluun, joka palvelee sinua 24/7 vuoden jokaisena päivänä. Katso Tiepalvelun yhteystiedot.

 • Millainen takuu Autoleasing-autolla on?

  Takuu on valmistajan tai maahantuojan vapaaehtoisesti antama lisäturva. Takuun antaja vastaa tuotteen virheettömyydestä, toiminnasta ja muista sille asetetuista laadullisista kriteereistä. Autoleasing-verkkokaupassa vuokrattavien automerkkien täydelliset takuuehdot ovat nähtävillä automerkkien maahantuojien sivustoilla. Tuotetiedoissa on kerrottu tuotteen mahdollinen takuuaika.

  Takuuaika alkaa auton käyttöönottopäivästä, joka merkitään ajoneuvorekisteriin. Takuun voimassaoloaikana tehdyt korjaukset, osien vaihdot tai muut normaalit toimenpiteet eivät pidennä eivätkä lyhennä takuuta. Sinun tulee noudattaa tarkasti auton käyttöohjeita, sillä takuu korvaa vain materiaalivirheet ja ohjeiden mukaisessa käytössä syntyneet viat.

 • Mitä minun pitää huomioida sopimuksen päättyessä?

  Sopimuksen päättyessä sinun tulee palauttaa auto varusteineen johonkin yksityisleasing-palautuspisteistä. Katso palautusohjeet ja löydä sinua lähin palautuspiste.

Sopimuksen jälkeen

 • Millaisia vaurioita autossa saa olla sopimuksen päättyessä?

  Auton palautustarkastuksen suorittaa riippumaton ulkopuolinen yritys. Kaikkien palautuvien autojen palautustarkastukset suoritetaan saman prosessin mukaan ja tapahtumasta täytetään palautustarkastuslomake.

  Palautustarkastajat arvioivat mahdolliset korjauskustannukset ja neuvovat sinua tarvittaessa vahinkoilmoituksen täyttämisessä. Mahdolliset korjaukset suoritetaan kustannustehokkaasti, auton ikä ja ajokilometrit huomioiden. Pienet kolhut oiotaan maalipintaa rikkomattomin menetelmin, mikä säästää selvästi kustannuksia. Palautustarkastus dokumentoidaan ja vauriot valokuvataan.

  Allekirjoittamalla palautustarkastus-lomakkeen, hyväksyt suoritetun tarkastuksen. Saat lomakkeen myös sähköpostitse, josta näet vielä mahdolliset puutteet ja vauriot. Palautustarkastuksen kriteerit ja hyväksyttävät vauriot on pyritty kuvaaman esimerkein NF Fleetin palautustarkastusoppaassa.

 • Voinko lunastaa yksityisleasingauton itselleni sopimuskauden päätyttyä?

  Auton ostaminen itselle sopimuskauden päätyttyä ei valitettavasti ole mahdollista, sillä yksityisleasing on arvonlisäverollista palvelua, joka ei verottajan tulkinnan mukaan saa johtaa vuokratun kohteen omistamiseen.