Renkaat

Kaikkiin Nordea Autoleasing -sopimuksiin kuuluu auton kesärenkaat ja talvirenkaat. Myös renkaiden vaihtaminen autoon sekä normaalista kulumisesta aiheutuneet renkaiden uusinnat kuuluvat sopimukseen. Renkaiden puhkeamisista tai muista rengasrikoista aiheutuvat renkaiden uusinnat eivät sisälly sopimukseen.

Varaa aika renkaanvaihtoon

Voit vaihdattaa autosi renkaat valintasi mukaan Euromasterin ja Vianorin rengaspisteissä.

Siirry Euromaster ajanvaraukseen

Siirry Vianorin ajanvaraukseen

Asioidessasi Euromasterin tai Vianorin rengasliikkeessä, ohjautuu lasku suoraan autopalvelusi tuottavalle NF Fleetille. Huomioithan, että rengassäilytys ei sisälly automaattisesti sopimukseen.

Milloin renkaat pitää vaihtaa?

Talvirenkaita tulee käyttää aina joulukuun alusta helmikuun loppuun. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin ja aina sääolosuhteiden niin vaatiessa. Talvirenkailla kannattaa ajaa niin kauan, kun yöpakkasia on tiedossa. On myös hyvä huomioida alueellisesti vaihtelevat sääolosuhteet.

Mitä pitää huomioida ennen renkaanvaihtoa?

Renkaanvaihtoon tullessa kannattaa tarkistaa, onko autoon olemassa kahdet pultit/mutterit ja missä sijaitsee mahdollinen lukkopultin avain.

Milloin renkaat pitää uusia?

Renkaiden kunto kannattaa tarkistuttaa aina renkaanvaihdon yhteydessä. Myös rengaspaineita on syytä seurata säännöllisesti.

Määräyksissä edellytetään, että talvirenkaan ura on vähintään 3,0 mm syvä, mitattuna rengaskuvion pääurien leveydeltä. Kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden on puolestaan oltava vähintään 1,6 mm.

Autosi renkaat on varustettu kulumisen ilmaisimin. Kun uran pohjalla oleva ilmaisin on samassa tasossa pintakuvion kanssa, tulee rengas uusia. Jos rengassarja on tarpeen uusia, on se vaivattominta hoitaa renkaanvaihdon yhteydessä. Ilmoita mahdollisesta rengassarjan uusimisesta ajanvarausta tehdessäsi. Rengasliikkeet pyytävät erillisen hyväksynnän renkaiden uusimiseen Teknisestä palvelusta.