Ympäristöystävällisellä leasingautolla päästöt alenevat

Autoleasing kiinnostaa kuluttajia yhä enemmän. Leasingista kiinnostuneet myös harkitsevat omistusautoa puntaroivia todennäköisemmin ympäristöystävällisempää automallia ja jo suurin osa, 75 % Nordean yksityisleasingsopimuksista onkin ladattavia hybridi- tai sähköautoja.

 

Vuonna 2020 autojen yksityisleasingsopimusten määrä kasvoi Suomessa 30 % edelliseen vuoteen verrattuna. Yli kolmannes uusista yksityisleasingsopimuksista oli ladattavia hybridejä ja sähköautoja, kun kaikista myydyistä uusista autoista näiden osuus oli noin 18 %.

Nordeassa kehitys on ollut samansuuntaista. Autoleasing-palvelu lanseerattiin maaliskuussa 2020 ja se on kasvattanut suosiotaan tasaisesti. Yksi tärkeä syy yksityisleasingin suosiolle on sen tarjoama mielenrauha auton hankintaa tai vaihtamista harkitseville.

Autoilun kokonaiskustannuksia voi olla vaikea hahmottaa, mutta autoleasingissa ennalta määrättyyn kuukausierään kuuluvat lähes kaikki autoilun kulut. Yllättäviä kustannuksia, kuten huoltoja, korjauksia ja arvonalenemista ei tapahdu samalla tavalla kuin oman auton kohdalla, toteaa Nordea Autorahoituksen johtaja Kristian Ajanto.

 

Yksityisleasing tukee autoalan päästöjen vähenemistä

Leasing-mahdollisuus madaltaa kynnystä kokeilla uuden, vähäpäästöisemmän käyttövoiman autoa, kuten sähköautoa tai hybridimallia. Vuonna 2020 uusien Nordean autoleasingsopimuksien keskimääräiset päästöt olivat 63 g/km, kun keskimäärin suomalaisten uusien autojen päästöt olivat 122,6 g/km.

Vaikuttaisi siltä, että yksityisleasing on tukenut ympäristöystävällisten autojen myyntiä ja hiilidioksidipäästöjen alenemista autoalalla, Ajanto pohtii.

Uuden, vähäpäästöisemmän auton ostaminen voi olla monelle kallis hankinta kerralla toteutettavaksi, mutta autoleasing mahdollistaa tämän yhä useammalle. Asiakas voi valita edellistä autoa uudemman ja ympäristöystävällisemmän mallin yhä laajemmasta autoleasingin valikoimasta ja uusia malleja tulee valikoimaan tasaisesti lisää.

– Autoja on suuria ja pieniä, niin bensiinikäyttöisiä, hybridejä kuin sähköautoja. Mitä uudempi auto, sitä alhaisemmat ovat yleensä myös auton kulutus ja hiilidioksidipäästöt, Ajanto muistuttaa.