Miksi sähköautot yleistyvät?

Miksi sähköautot yleistyvät?

Sähköisten autojen määrä liikenteessä kasvaa koko ajan. Jo yhden vuoden aikana (Q3/2020–Q3/2021) sähköautokannan osuus koko Suomen autokannasta kasvoi +85 %. Miksi sähköautot sitten yleistyvät niin nopeaa vauhtia?

 

Sähköisellä autolla ajaminen tuottaa vähemmän päästöjä

Polttomoottorisiin autoihin verrattuna sähköisellä autolla ajaminen tuottaa vähemmän päästöjä. Hybridi-autojen pienipäästöisyys tai täyssähköjen päästöttömyys onkin monelle syy valita sähköinen auto.

Tekniikan ja akkuteknologian kehittyessä tutkimusten mukaan sähköistetty auto on ympäristöystävällisin valinta, kun otetaan huomioon auton koko elinkaari. Vielä vihreämpää autoilusta tulee, kun akut ladataan uusiutuvalla energialla.

Kaikki Autoleasingin autot ovat vähäpäästöisiä – autovalikoimassamme ei ole lainkaan ajoneuvoja, joiden CO2-päästöt olisivat yli 140 g/km.

 

Sähköisen auton hankintaan kannustavat tuet 

Liikenteestä syntyvien päästöjen vähentäminen on useiden valtioiden tärkeimpiä keinoja taistelussa ilmaston lämpenemistä vastaan. Suomessa tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä.

Tämän vuoksi Suomessa täyssähkön hankintaan myönnetään hankintatukea, eli täyssähköisen auton hankkiessaan Liikenne- ja viestintäministeriö antaa täyssähköisestä autosta ”alennusta”. Vuodelle 2022 hankintatuen suuruus on 2 000 euroa.

Hankintatukea on mahdollista saada myös leasingautosta – hankintatuki koskee kaikkia Autoleasingin valikoimassa olevia täyssähköisiä autoja. Hankintatuen saat leasing-autosta, kun leasingkausi on pidempi kuin 36 kuukautta.

 

Pienemmät verot ja käyttökulut

Vähäpäästöisille autoille on määritelty Suomessa myös pienemmät verot. Ajoneuvovero jaetaan perusveroon ja käyttövoimaveroon – mitä pienemmät päästöt ajoneuvossa on, sitä pienempi on myös ajoneuvon verotus. Täyssähköisillä autoilla verotus on kaikista matalin.

Pienempien verojen lisäksi sähköisen auton ”tankkaus” on usein edullisempaa kuin bensiini- tai diesel-auton – varsinkin, jos akkua voi ladata oman talon tai taloyhtiön latauspisteessä kalliimpien pikalatauspaikkojen sijaan. Hybridi-autoissa akkujen lataus ajossa myös vähentää bensan kulutusta, jolloin hybridin tankkausväliä saa pidennettyä.

Auton hankinnassa kannattaakin laskea kokonaiskuluihin myös ajoneuvoon kohdistuvat verot. Leasing-autossa pystyt ennakoimaan helposti auton tulevat kulut kuukausimaksun avulla, ja hybridi- tai täyssähköauton valitessasi leasing-maksun päälle tulevat kulut pysyvät myös maltillisena.

 

Sähköisten autojen latausinfra paranee koko ajan

Sähköisten autojen latausinfra paranee ja latausverkosto laajenee koko ajan. Latausverkon kasvua edistävät erilaiset investointituet niin julkisiin kuin asuinkiinteistöihinkin. Kun latausverkosto laajenee ja latauspisteiden määrä kasvaa, muuttuvat sähköautot houkuttelevimmiksi yhä useammalle – kotimaan matkailu ja mökkimatkat muuttuvat yhä sujuvimmiksi, kun latauspisteitä on tarjolla enemmän ja lataaminen niissä on nopeaa.

 

Helposti sähköautoilun maailmaan Autoleasingin avulla

Autoleasingin avulla pääset helposti astumaan sähköisen autoilun maailmaan – kiinteän kuukausihinnan vuoksi sinun ei tarvitse miettiä autoilun yllättäviä kuluja tai esimerkiksi ajoneuvon arvon alenemaa. Sähkö on vielä suhteellisen uusi käyttövoima ja, eikä sähköisten autojen arvon laskusta ole vielä riittävästi tietoja, jotta ajoneuvojen arvoa voitaisiin arvioida pitkällä aikavälillä. Voit lukea lisää autojen arvon alenemasta täältä.

Leasing-sopimuksella pääsetkin nauttimaan kaikista sähköisen autoilun eduista ilman murheita tulevista markkinoista tai auton jälleenmyynnistä.