Sähkö- ja hybridiauton leasing kasvussa

Autoleasingin täyssähköautojen ja hybridien osuus leasingsopimuksista jo 97 %

Vuonna 2021 Autoleasingin liisatuista autoista jo lähes kaikki ovat ympäristöystävällisiä täyssähköautoja tai poltto- ja sähkömoottorin yhdistäviä hybridimalleja. Hybridi- ja täyssähköautot ovat nostaneet suosiotaan, kun ihmiset punnitsevat entistä tarkemmin kestävyys- ja ympäristöarvoja omissa kulutusvalinnoissaan.

 

Täyssähkö– ja hybridiautojen ympäristöystävällisyys perustuu niiden energiatehokkuuteen. Uuden käyttövoiman autot ovat polttomoottoriautoja tehokkaampia, sillä suurin osa akun hyödyntämästä energiasta päätyy auton ajamiseen. Ne siis kuluttavat energiaa vähemmän eivätkä päästä ilmaan haitallisia pakokaasupäästöjä. Lisäksi sähköautojen käyttämä sähkö voidaan tuottaa kokonaan tai osittain uusiutuvalla energialla.

Keskimäärin suomalaisten sähköautojen hiilidioksidipäästöt ovat 21 grammaa kilometriltä, joka on vain noin viidesosa energiatehokkaan polttomoottoriautojen päästöistä. Tänä vuonna Autoleasingin liisattujen autojen keskiarvo on vieläkin alhaisempi – ainoastaan 19 g/kilometri. Jos auto on oman arjen kannalta siis välttämätön, vaihtamalla käyttövoimaa polttomoottorista sähköön tai hybridiin, vähentää huomattavasti liikenteestä aiheutuvia päästöjä.

 

Yritysten on tarjottava kestävämpiä kulutusvaihtoehtoja

 

Suomessa liikenteen päästöjä on onnistuttu vähentämään vuodesta 2007 lähtien uusien, energiatehokkaampien autojen ja biopolttoaineiden käytön ansiosta. Päästöjen tulisi kuitenkin laskea vieläkin vauhdikkaammin, jotta päästötavoitteet saavutetaan. Tavoitetta tukee erityisesti liikenteen sähköistyminen.

Liikenne ja samalla myös ympäristö hyötyvät jakamistaloudesta ja digitalisaatiosta. Mobility as a Service (MaaS) on palvelutapa, jonka tarkoitus on tarjota asiakkaalle mahdollisuus käyttää liikkumispalveluita ilman oman auton omistamisen pakkoa. Yritykset, jotka pystyvät vastaamaan ihmisten huoleen ilmastonmuutoksesta – esimerkiksi MaaS:n avulla – ja tarjoamaan kestäviä ratkaisuja ympäristön suojelemiseksi, ovat nyt ja tulevaisuudessa vahvoilla.

Autoleasing tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden joustavaan auton käyttöön. Ennen auton hankkimista onkin hyvä pohtia, haluaako auton ostaa omaksi vai riittäisikö omaan käyttöön auto kuukausisopimuksella.