Sähköauton yksityisleasing on ympäristöystävällinen valinta

Leasingsopimuksella nautit sähköautoilun hyödyistä ilman omistamiseen liittyviä huolia. Lue sähköautoilun hyödyistä sekä tutustu tarjoamiimme sähköautomalleihin.

Tarjolla olevat sähköautomallit
Sähköautoilun hyödyt

Sähköautojen kehityksessä on otettu suuria harppauksia eteenpäin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Suomessa autokanta on kuitenkin perinteisesti Euroopan vanhimpien joukossa ja uuteen teknologiaan saatetaan suhtautua ajoittain jopa hieman epäluuloisesti. Mallista riippuen sähköauton ostohinta voi olla kova ja huoli arvon laskusta siten ymmärrettävä. Sähköauton leasingilla nautit sähköautoilun hyödyistä kiinteään kuukausihintaan.

Sähköautot ovat ajaessa päästöttömiä, sillä niistä ei aiheudu pakokaasuja. Jos ladattava sähkö on vielä uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotettua, on sähköauto ympäristölle huomattavasti parempi ratkaisu polttoaineella käytettäviin verrattuna.

Suomessa auto on monelle välttämätön pitkien välimatkojen takia, joten sähköauton valinnalla voi olla suuri merkitys oman hiilijalanjäljen osalta. Sähkömoottorit ovat myös pääsääntöisesti polttomoottoreita tehokkaampia hyötysuhteeltaan. Lisäksi auton pikalatauksen ominaisuuksista riippuen akkuun saa jopa sata kilometriä tunnissa, joten lataamisen kanssa ei joudu odottamaan pitkään.

Kenelle sähköauton yksityisleasing sopii?

Olennaista sähköauton käytössä on sen käyttösäde. Pienemmillä akuilla varustetut autot soveltuvat paremmin satunnaiseen kaupunkiajoon ja lyhyempiin välimatkoihin. Sähköautojen valikoimista löytyy myös suuremmilla yli 500 km:n käyttösäteellä toimivia malleja, joilla voi taittaa pidempääkin matkaa ilman, että akkua tarvitsee heti olla lataamassa.

Akun kestoon vaikuttavat monet asiat, kuten käytössä olevat ajotilat (älykkäät avustustoiminnot) ja ajokeli. Pakkanen ei kuitenkaan estä sähköautolla ajamista. Pidemmällä aikavälillä akun kesto saattaa heikentyä, mutta hankkiessasi leasing-sähköauton, tämä ei koidu sinulle ongelmaksi. Latauspisteitä on alettu rankentaa yhä enemmän ja lataus onnistuu esimerkiksi monilla huoltoasemilla.

Lisäksi erinäisistä sovelluksista voi löytää latauspisteillä varustettuja parkkipaikkoja, jotka monissa kaupungeissa ovat ilmaisia ja sähköautojen käyttöön varattuja. Kotona on myös mahdollista ladata autoa joko suoraan pistorasiasta tai vasta varten sähköautolle tarkoitetusta kotilatausasemasta. Monista taloyhtiöistä löytyy myös nykyisin sähköauton latauspiste. Sähköautoilulle ei nykypäivänä löydy samoja esteitä mitä aiemmin ja uusien mallien valikoima laajenee.

Sähköauto leasingsopimuksella

Sähköauton yksityisleasingsopimuksen hinta pitää sisällään monet autoilijat pakolliset kulut. Näitä ovat mm. huollot, korjaukset ja talvirenkaat, joiden hinta voisi muuten olla vaikeaa arvioida. Akun lataaminen bensan tankkauksen sijaan on myös pitkällä aikavälillä edullisempi valinta, joten lisäkulut pysyvät maltillisina. Muita taloudellisia helpotuksia sähköautoihin tulee myös verotuksen puolelta, sillä sähköautojen verot ovat kaikista autojen kulutustyypeistä matalimmat.

Sähköautoon saa myös leasingsopimuksessa hankintatukea 2000 €, kun sopimuksen pituus on vähintään 36kk. Sinun ei tarvitse huolehtia jälleenmyyntiarvosta, ja sopimuskauden loputtua voit halutessasi vaihtaa auton uudempaan. Sähköauton leasingin pystyy sopimaan kokonaan netissä ja auto voidaan toimittaa suoraan kotiovellesi.

Autojen omilla sivuilla voit tarkastella eri sopimusten hintoja ja lisäpalveluita. Jos et ole täysin varma täyssähköautosta, voit myös tutustua osittain sähköllä kulkevien plug-in hybridiautojen valikoimaamme.

Yleisluontoista tietoa yksityisleasingista löydät täältä.