Toni valitsi Autoleasingin ja Tesla 3:n

Autoleasingin suosio kasvaa, eikä ihme, sillä helppous ja riskittömyys eivät ole ainoat positiiviset asiat yksityisleasingautoilussa. Lue miten turkulainen Toni Ramponen päätyi Autoleasing-sähköautoilijaksi.

Vajaa vuosi sitten Toni Ramponen oli tilanteessa, jossa vanhaan hybridiautoon alkoi tulla kalliimpaa määräaikaishuoltoa ja renkaiden uusimista. Pankkialalla työskentelevä Toni laski nopeasti, että Autoleasing-palvelu on riskitön, taloudellinen ja huoleton vaihtoehto auton omistamiselle. Riskin auton arvon alenemisesta voisi unohtaa kokonaan ja yhdellä kuukausimaksulla saisi alle uuden auton sekä huollot, korjaukset ja renkaat samassa paketissa. Omiksi kuluiksi jäisivät vain auton latauskulut, vakuutus ja ajoneuvovero.

‘‘Vertailin tietenkin eri leasingpalveluntarjoajia, mutta minulle valinta oli helppo. Autoleasing-palvelussa sopimukseen ja kuukausihintaan liittyvät asiat oli selitetty selkeästi ja helposti omaksuttavasti verrattuna kilpailijoihin. Erittäin käytännöllinen lisäpalvelu oli myös Autoleasingin odotusautopalvelu‘‘, kertoo Toni.

Yhdessä tyttöystävän kanssa oli jo päätetty, että seuraava automalli olisi ympäristövastuullisesti täyssähköinen. Vuoden päivät sähköautoja seurannut Toni kävi koeajamassa Mercedes-Benzin sähköistä mallia sekä BMW:n vastaavia autoja. Teslan 3-malli tuntui kuitenkin hinta- ja laatusuhteeltaan osuvimmalta. ‘‘Tässä jonkin verran vaikutti se, että olin jo aikaisemmin ollut Teslan kyydissä ja hieman tunsin mallia etukäteen’’, muistelee Toni.

Tesla 3 laitettiin tilaukseen, ja odotusautoksi Toni kävi hakemassa NF Fleetiltä vastaavan Teslan mallin. ‘‘Kaikki sujui todella kätevästi, enkä usko, että ilman odotusautoa olisin päätynyt Autoleasing-asiakkaaksi, sillä auto on arjessamme olennainen osa liikkumista‘‘, sanoo Toni. Odotusautoilua kesti vajaat kaksi kuukautta kunnes uusi Tesla oli käytössä. Autojen vaihto sujui helposti, ja Toni kehuukin odotusautopalvelua ehdottomasti positiiviseksi kokemukseksi.

Sähköautoilussa Tonilla ei ole ollut mitään ongelmia. Tietoa oli jo aiemmin hankittu netistä, ja odotusauton kautta mallikin oli tullut tutuksi. Auton matkakantaman äärirajoja ei ole vielä lähdetty testaamaan, mutta pidemmillä reissuilla Etelä-Suomen julkiset latauspaikat ovat tulleet jo tutuiksi. Kun maksukortti on syötetty valmiiksi puhelimeen, on lataus julkisilla asemilla vaivatonta. Pääsääntöisesti lataukset hoituvat kätevästi taloyhtiön maksullisessa parkkihallissa, jossa yön aikana lataaminen on helppoa.

‘‘Suosittelen lämpimästi Autoleasing-palvelua sen selkeyden ja huolettomuuden kannalta, Autoleasing on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto auton omistamiselle‘‘, toteaa Toni lopuksi.