Leasingin suosio kasvaa

Autoleasing kiinnostaa yhä useampaa suomalaista taloudellisen turvallisuuden ja ekologisuuden ansiosta. Sähkö- ja hybridiautojen osuus on jo lähes puolet uusista yksityisleasingsopimuksista.

 

– Moni haluaa käyttöönsä uusinta tekniikkaa. Yksityisleasing madaltaa kynnystä uuden auton hankintaan, koska ei haluta kantaa riskiä arvon alenemisesta ja kuukausihinta houkuttelee, kertoo Nordea Autorahoituksen johtaja Kristian Ajanto.

Autoleasing-sopimuksen voi toteuttaa kahdella tavalla: aidossa leasingissa auton omistus säilyy vuokrausajan leasingyhtiöllä, kun taas rahoituspohjaisessa sopimuksessa rahoitusyhtiö ostaa sopimuskauden päätyttyä auton takaisin asiakkaalta etukäteen sovitulla hinnalla.

Suomessa keskimääräinen auton leasingaika on 3–4 vuotta, jonka aikana ajoa kertyy noin 15 000 kilometriä vuodessa. Harvaan asutussa maassa autoa selkeästi tarvitaan. Uudet rahoitusratkaisut ovat kuitenkin ravistelleet Suomessa sitkeästi elävää omistamisen kulttuuria.

– Kuukausimaksulla on jo pitkään hankittu esimerkiksi suoratoistopalveluja, lastenvaatteita ja astioita, joten miksi ei autoakin.

 

Ei huolta arvonalenemasta

Ostamisen ja leasingin välisessä vertailussa autoilun todellisia kustannuksia voi olla hankala hahmottaa. Laskelmissa osataan ottaa huomioon polttoaineet, huollot ja korjaukset, mutta arvonalenema usein unohtuu.

– Uuden auton hankintaan liittyy epävarmuutta. Jo neljässä vuodessa uuden auton arvo puolittuu, mikä saattaa yllättää, Ajanto kertoo.

Yksityisleasingilla saa taloudellista turvallisuutta auton omistamiseen. Kuukausihintaan sisältyvät auton huollot ja korjaukset, joiden kustannuksia auton omistajan on vaikea arvioida etukäteen. Yksityisleasing avaa mahdollisuuksia myös ekologisempaan ja turvallisempaan autoiluun.

– Suomessa ajetaan tällä hetkellä lähes Euroopan vanhimmilla autoilla. Uudet rahoitustavat vauhdittavat ympäristöystävällisten autojen hankintaa, joissa polttoainekulut ja auton kustannukset ovat matalammat.

Yksityisleasingissa ei menetä mitään ostamiseen verrattuna ja jälleenmyyntiarvosta ei tarvitse murehtia. Leasing on kätevä keino päästä käsiksi uusimpiin autoihin ilman pelkoa, että ne vanhenisivat muutamassa vuodessa. Kalliskin merkki voi tulla leasing-sopimuksella edulliseksi.

 

Leasing-auton hankinta on vaivatonta

Ajanto arvoi, että leasing helpottaa asiakkaan talouden hallintaa.

– Toki ihmisen pitää arvioida oman kulutuksensa rajoja ja hänellä tulee olla säännölliset tulot. Autoliikkeessä myyjä laskee yhdessä asiakkaan kanssa sopivan kuukausierän ja samalla keskustellaan, minkälainen auto hänelle olisi sopivin.

Sopimus tehdään autoliikkeessä ja luottopäätös tulee samalta istumalta. Hankinta käy mukavasti ilman pitkiä odotteluaikoja.

Asiakas voi tilata auton myös alusta loppuun asti verkossa. Jos auton hankintaan tarvitsee lisätietoja, niin autoleasing.fi -sivustolla voi laskea myös kuukausierän ja keskustella Nordean asiantuntijan kanssa.