Hybridi- ja sähköautot kiinnostavat. Autoleasingilla saat sellaisen riskittömästi.

Ottaisitko sinäkin seuraavaksi autoksesi mieluiten hybridin, tai kenties täyssähkö- tai kaasuauton? Jos ekologisemmat käyttövoimat kiinnostavat sinua, et ole ainoa. Varsin suuri osa suomalaisista nimittäin näyttää autoilun päästöjen pienentämiselle vihreää valoa – ja on valmis toimimaan siihen suuntaan myös itse.

Autoalan Tiedotuskeskus selvitti maalis-huhtikuussa 2019 suomalaisten näkemyksiä autoilusta1. Tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista on kiinnostunut ladattavan hybridin hankinnasta. Täyssähkö- tai kaasuauton hankinta puolestaan kiinnostaa meistä hieman yli kolmannesta.

Vaikka ladattavan hybridin hiilidioksidipäästöt eivät olekaan yhtä pienet kuin täyssähköauton, hankkimalla sellaisen voi silti vähentää ratkaisevasti sekä polttoainekulujaan että päästöjään. Vähäpäästöisyys puolestaan pienentää mukavasti myös vuosittain maksettavaa ajoneuvoveroa. Lisäksi sähkömoottorilla ajaminen on hiljaista ja miellyttävää.

Usein ajatellaan, että hybridiauto on toimiva ratkaisu erityisesti vähemmän ajaville, mutta tämä ei ole koko totuus. Autoalan Tiedotuskeskuksen Ladattavien autojen käyttäjätutkimuksen2 2019 mukaan ladattavilla autoilla nimittäin ajetaan keskimäärin paljon. Täyssähköautoilla 23 000 km vuodessa ja ladattavilla hybrideillä noin 19 000 km vuodessa – eli enemmän kuin vastaavan ikäisillä bensiiniautoilla, mutta toki vähemmän kuin dieselautoilla.

Tutkimuksen mukaan lataushybridien kilometreistä peräti yli puolet ajetaan sähköllä. Osuuden ennustetaan kasvavan, koska uusien hybridimallien akkukapasiteetti on selvästi aiempia sukupolvia suurempi, mikä kasvattaa sekä niiden toimintamatkaa että sähköllä ajon osuutta.

Kun olet hankkimassa hybridiautoa, Autoleasing on sinulle vielä tavallistakin kiinnostavampi vaihtoehto. Suurimmat kysymysmerkit hybridi- ja sähköautoista kiinnostuneiden mielissä nimittäin liittyvät hankintahintaan, akkujen kestävyyteen sekä hybridi- ja sähköautojen jälleenmyyntiarvoon autoa vaihtaessa. Mutta kun hankit kuukausibudjettiisi sopivan hybridiauton käyttöösi Autoleasingilla, mikään näistä asioista ei vaikuta kukkaroosi, vaan mahdolliset riskit kantaa leasingyhtiö.

Moni suomalainen haluaisi hankkia seuraavaksi ajoneuvokseen sähkö- tai hybridiauton, mutta kokee perinteisiä autoja kalliimman hinnan vielä jarruttavat ostopäätöstään. Kaikille heille Autoleasing tarjoaa mahdollisuuden hankkia itselleen haluamansa uuden teknologian auton ilman käsirahaa taloudelle sopivalla kuukausimaksulla.

Hybridiauton liisaajana voit olla edelläkävijä monin tavoin. Autovalinnallasi näytät esimerkkiä ja rohkaiset muitakin vähäpäästöisempään autoiluun. Auton liisaajana osoitat, että kaikkea ei todellakaan kannata omistaa.

Ja koska leasingissa kyse on vain muutaman vuoden sopimuksesta, ilman jälleenmyyntihinnan riskiä, on kynnys auton hankkimiseen helposti ja nykyaikaisesti verkkokaupasta varsin matala.

Tutustu hybridiautojemme valikoimaan täällä >>

 

1 http://www.aut.fi/tieliikenne/suomalaisten_autoilu_-tutkimus

2 http://www.aut.fi/files/2116/Ladattavien_autojen_tutkimusraportti_liitteineen.pdf